Здравей, моя любов!

или в какво ни превръщат мечтите

Това е разказ от първо лице за нещата, които сигурно ще ви се случат, докато подготвяте официалния старт на функционирането си в „двойка”.

Да живее сватбеното тържество!

За това събитие жените мечтаят от крехка детска възраст. Мъжете обикновено нямат такива мечти. Като се добави и тоталната липса на опит… Представихте ли си, че сте участник в екстремно приключение?

Какво е добре да не забравяте, ако искате и пред олтара да сте същите влюбени един в друг щастливи хора?

Да подходим прагматично.

Знаете „най-важно нещо номер 1” – изборът на място за церемонията и тържествената вечеря и „най-важно нещо номер 2” – изборът на сватбена агенция. Изберете това, което мислите, че заслужавате, без да правите компромиси.

Като опитни професионалисти с хиляди сватбени тържества зад гърба си, ще ви предизвикаме с „най-важно нещо номер 3” – да бъдете психологически подготвени за това, което ще ви се случи, поне теоретично. 

Направете си горещ шоколад и четете.

Жените искат, мъжете изпълняват!

Мъже, дори за неща, които считате за напълно излишни, е добре да проявите отстъпчивост. Колкото по-бързо свикнете с това условие, толкова по-леко ще общувате по време на сватбената подготовка.

Избягвайте императивни изречения, които започват с „Ти защо…“ и „Това за какво ти е“, особено ако за да подсилите ситуацията, извисявате тон и променяте погледа си. Повярвайте – по-добре е да избягвате двубои, от които дори да излезете победители няма да сте щастливи.

Няма мъжка и женска работа.

Сватбената подготовка е първото ви житейско приключение, което ще осъществите като двойка. Задачите и ангажиментите разпределете според възможностите и интересите си. Не поемайте повече, отколкото можете да понесете, само защото нещо трябва да се свърши. Това ще ви измори и демотивира.

Спазвайте обещанията си!

Независимо колко разнежени сте били в момента на даването им и че сега вече не мислите така. Важи и за двата пола. Ако младоженецът се е съгласил да включи в сватбения бюджет ушиването на десетте шаферски рокли, прави го с великодушно изражение. Ако булката е казала „да“ на ергенското парти, без условие предварително да  одобри програмата – стиска зъби и внимава да не й личи.

Главният  герой

Независимо колко се е постарал да има телесен релеф и фешън дрескод за сватбата, не е сега времето младоженецът да блесне! Естетично и джентълменско е да се задоволите с поддържащата роля. Сватбения ден е нейният ден и тя е звездата! И овациите са за нея.

Има невъзможни неща!

Има неща, които не подхождат на вашето тържество. Неща, които не работят за вашия стил, или дават объркващи послания. Нещо като… перфектното вино в неподходящата чаша.

Ентусиазираният младоженец

Дори да ви е странно, мъжете все в един момент се заразяват от общото въодушевление. Проблемът е в дозата. Странно изглежда, когато булката преживява безмълвно ентусиазма на бъдещия съпруг, докато той обсъжда цветове и форми –нещо, което по презумпция е несъвместимо с мозъчните функции на синовете на Марс. Мъже, не мислете, че вашето отдаване на каузата в големи дози ще я направи щастлива, напротив – може да я накара да се съмнява в искреността ви. Бъдете истински в посланията си във всеки един момент.

Признайте си, че не знаете.

Независимо колко уверени сте били в началото, някъде по пътя до сватбата ще преживеете мигове на съмнение дали ще се справите с всичко. За да овладеете тези почти панически атаки, е добре да имате на ваша страна хората, за които това е професия.

Така ще освободите сетивата и душата си за най-важното – щастливо преживяване, незабравим празник.

Интернет булка.

Да бъдете информирани не означава да приемете за достоверно всичко написано в интернет. Опитвайте да си създавате мнение не от форуми, а от личен контакт. Сватбата е преди всичко преживяване, не само визия. Понякога не трябва да се вторачвате в детайлите, а да гледате дългия пас, както би казал съвършеният Жозе Моуриньо. Кой е Моуриньо – ето, жените сега пак ще търсят в интернет, нали?

Спри навреме

Ако вече сте избрали място, рокля, сватбен агент – спрете да търсите повече. Работете в посока да вземете най-доброто от избора си, а не да търсите алтернативи. Това ще ви обърка. Ще ви накара да се изпитате недоверие и неминуемо ще ви остави разочаровани.

Няма задължителни неща

Чувствайте се свободни да правите само това, което ви харесва. Няма задължителни елементи, освен може би подписването на брачното свидетелство. След сватбата ще съжалявате само за едно – че малко сте се забавлявали или че сте били твърде стресирани, за да се отдадете на щастието.

Не, нямаше да се справите сами !

В края всички сме по-самоуверени от началото. Особено когато резултатът е перфектен. Не забравяйте, че той е такъв, именно защото сте избрали правилните хората, които да осъществят подготовката и самото тържество. Бъдете благодарни, дори още преди да сте видели крайния резултат. Такъв тип мотивиращо поведение от ваша страна ще има страхотен ефект за вас самите. Опитайте!

Вместо бонус – сватбата е възможност да изразите себе си чрез най-доброто, което ви се е случвало – вашата любов. Не пропускайте да ѝ се насладите и да преживеете нейния първи празник със спокойно и открито сърце. Всичко друго ще е минало още на следващата сутрин.